Kamu

Devlet yarın para yatırmaya başlayacak: SMS ile öğrenebilirsiniz!

Türkiye’de devlet çeşitli sosyal destek ödemelerinde bulunuyor. Bu nedenle vatandaşlar sıklıkla ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyorlar. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri yarından itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Paranızın yatıp yatmadığını ise SMS göndererek öğrenebilirsiniz.

Ülkemizde , engelli bireylerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere devlet tarafından maaş ödemesi yapılıyor. Destek ödemesine hak kazananlar ise ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırıyorlar.

Ödemeler yarın başlıyor

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 30’u arasında hesaplara yatırılıyor. Aylığını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar SMS ile sorgulama yapabiliyorlar. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atılması gerekiyor. 1 SMS ücreti mesaj gönderen kişinin operatörü tarafından tahsil ediliyor.

2022 yılında evde bakım maaşı ne kadar olacak?

Evde bakım maaşı 2021 yılında 1797 TL olarak hesaplara yatırılıyor.2022 yılında evde bakım maaşlarına zam gelmesi bekleniyor. Söz konusu zammın Aralık ayı ile beraber belirlenmesi bekleniyor.