EkonomiGenel

Devletin her ay 1084 liralık desteği duyuruldu! Başvuran herkesin hesabına maaş alır gibi yatırılıyor

Devletten son dakika destek müjdesi… Ülkemizde çeşitli gruplara yapılan maddi yardımların arasında, SGK’dan herhangi bir güvencesi olmayan, ek gelir elde etmeyen ve geçim sıkıntısı çeken kişilere verilen ödenekler de bulunuyor. Bu ödenekleri, şartlara uyan ve başvuruda bulunan herkes alabiliyor. Peki 2022 tutarı 1084 TL olan bu ödenek nedir? Başvurular nasıl yapılır?

65 yaş aylığı olarak bilinen bu devlet destekleri, SGK’ya kayıtlı olmayan ve aylık geliri belirlenen tutarın altında olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ödeniyor. Ocak ayında memur maaşlarının katsayılarında yapılan düzenlemeyle birlikte 65 yaş aylığı da revize edildi. Böylelikle tutar 828 TL’den 1084 TL’ye yükseltilmiş oldu.

65 Yaş Aylığı Alma Şartları

Maaş alabilmek için de kişinin kendisinin ve eşinin kişi başına düşen ortalama aylık gelirinin asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden az olması gerekiyor. 2022 yılı için bu tutar 1417 TL olarak belirlendi. Emekli maaşı olanlar, nafaka alanlar, dul ve yetim aylığı alanlar, sosyal hizmetlerden harçlık ödeneği alanlar, muhtaçlık sınırının üzerinde geliri olanlar 65 yaş aylığından yararlanamıyor.

Aylık başvuruları, Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor. Başvurular en geç 1 ay içerisinde sonuçlandırılıyor.