Kamu

Devlette unutulmuş paranız olup olmadığını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz: Başvuran parasını alıyor!

Türkiye’de vatandaşlara pek çok konuda sosyal destek ödemesi yapılıyor. Cenaze yardım ödemeleri, kreş yardım ödemeleri, doğum yardımı ödemeler, süt parası ödemeleri, iş görmezlik ödemeleri, eğitim destek ödemeleri ve yol yardımı ödemeleri bu ödemeler arasında yer alıyor. Ancak bazen vatandaşlar paralarını almaya unutabiliyorlar. Bu durumda devlette unutmuş olduğunuz paranız olup olmadığını e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Corona virüsü pandemisi döneminde Türkiye’de vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapıldı. Ancak sadece salgın dönemlerinde değil normal dönemlerde de devlet vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. Takvim’in haberine göre kimi zaman vatandaşların almayı unuttuğu bu ödemeler SGK üzerinde birikiyor.

Bu kapsamda vatandaşlar devlette parasını unutup unutmadığını e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilir. Sistem üzerinden “SGK şahıs ödeme sorgulama” yazarak SGK şahıs ödeme sorgulama linkini tıklayarak paranız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

5 yıl içerisinde geri alınabilir

Öte yandan en çok unutulan ödemelerden biri si de cenaze ödeneği. Cenaze ödeneği sigortalının sırasıyla eşine, yoksa çocuklarına, o da yoksa ana babasına, o da yoksa kardeşlerine yapılıyor. 2021 yılında 918,00 TL olarak ödenene cenaze yardımı 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalılar için 3.149,94TL olarak gerçekleştiriliyor. Adınıza yapılmış cenaze ödeneği varsa 5 yıl içerisinde parayı alabilirsiniz.