Editörün SeçtikleriEkonomi

Devletten 5.330 TL yardım parası! Başvurarak hemen alabilirsiniz

Türkiye’de, çocukların aileleriyle birlikte olmalarını sağlayarak gelişimlerine destek olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti, çocukların sağlıklı bir çevrede büyümelerini ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığı belirtilerek bu ödemeler hakkında ayrıntılar da belirtildi.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK

Konu ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ye göre, her çocuğun ailesinden zorunlu olmadıkça ayrılmaması gerektiği belirtilerek bu çerçevede, Türkiye’deki Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti, çocukları aileleriyle bir arada tutarak sağlıklı gelişimlerini desteklediği bildirildi.

Ayrıca hizmetten yararlanmak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçeyle başvurabilecekleri bildirilerek e-devlet üzerinden de başvuru yapmak mümkün olduğu ifade edildi. Bununla beraber başvuru sürecinde, meslek elemanlarıyla yapılan görüşmeler ve sosyal incelemeler sonucunda destek sağlanacak kişilere yönelik dosya açılır ve gerekli işlemler başlatılacağı da bildirildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Başvuruda bulunan kişilerden istenen belgeler arasında T.C. Kimlik Numarası beyanı, sağlık raporu veya öğrenci belgesi gibi belgeler bulunduğu ifade edilerek  İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri, destek talebinde bulunan kişilerle ilgili ek bilgi ve belgeleri elde etmek için araştırmalarda bulunabilecekleri aktarıldı.

5 BİN 330 TL ÖDENİYOR

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik’e göre, ödemeler memur maaş katsayısına bağlı olarak belirlenir ve her yıl artış gösterebilir. 2024 yılı için belirlenen ödeme oranları, çocukların eğitim durumlarına ve ailelerin ekonomik durumlarına göre farklılık göstermektedir.

Konu ile ilgili olarak devlet, çocuklu ailelere yönelik önemli bir destek programı başlattı. 1-2-3-4 çocuklu ailelere 5.330 TL yardım yapılacak ve başvurular için yeni bir fırsat sunuluyor.