Devletten 81 ilde 4 milyon konutun elektrik faturasını destek!

Artan küresel enerji fiyatlarının ortasında hükümet, elektrik faturalarına destek sağlayarak dar gelirli aileleri etkiden korumak için devreye girdi. Bu yıl 4 milyondan fazla hane, elektrik faturaları için yardımdan yararlanacak ve böylece ihtiyaç sahipleri için temel elektrik giderlerinin yönetilebilir kalması sağlanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gözetiminde ihtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği sağlanması kapsamında bu yıl 4 milyon 53 bin 500 haneye fayda sağlanacak.

Aylık 260 TL destek

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından belirlenen düzenli merkezi yardım ve ödeneklerden yararlanan hanelere aylık 260 TL’ye kadar elektrik tüketim desteği verilecek. Destek, hane büyüklüğü ve elektrik tüketimine göre 130,09 TL ile 260,19 TL arasında değişen tutarlarda değişiyor. Bu yardımın amacı ailelerin üzerindeki mali yükün hafifletilmesi ve temel hizmetlere erişimin sağlanmasıdır.

Elektrik desteğinden kimler yararlanabilir?

Destek programı, 65 yaş üstü bireyler, düzenli merkezi yardım alanlar, dul kadınlar, muhtaç askeri aileler, yetimler ve kronik hastalık yardım programlarından yararlananlar da dahil olmak üzere çok çeşitli hassas grupları kapsamaktadır. Hükümet bu gruplara destek vererek mali yükleri hafifletmeyi ve temel hizmetlere erişimi sağlamayı amaçlıyor.

Başvuru sahiplerinin elektrik destek programından yararlanmak için ayrı bir başvuru sürecinden geçmesine gerek yoktur. Yardım almak için kimlik kartınız ve elektrik faturanızla birlikte bir PTT şubesine gitmeniz yeterli. Ödemeler, uygunluğun devlet sistemi aracılığıyla aylık olarak doğrulanmasından sonra hazırlanır.

Exit mobile version