Devletten ailelere Kurban Bayramı öncesi para yardımı: e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz!

Türkiye’de corona virüsü ilk kez 11 Mart 2020 yılında tespit edildi. Bu tarihten sonra devlet vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yaptı. 2020 yılında bin TL olarak ‘Pandemi Sosyal Destek’ yardımı yapıldı. Ayrıca bu sene Ramazan Bayramı öncesi bin 100 TL olarak destek ödemesine başvurular kabul edildi. Bu nedenle devlet tarafından ailelere Kurban Bayramı öncesi para yardımı yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Türkiye’de salgın sürecinde hükümet tarafından vatandaşlara çeşitli destek ödemesi yapıldı. Bu kapsamda çalışanlar ve işverenler için kısa çalışma ödeneği devreye sokuldu. Ayrıca esnaf ve zanaatkarlara, tiyatroculara, müzik emekçilerine nakdi yardımlar yapıldı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ise 6 ay ertelemeli ve yüzde 0.49 faiz oranı ile kredi verdiler. En çok ilgi gören destek ödemelerinden biri ise ‘Pandemi Sosyal Destek’ programı oldu. Program ile ihtiyaç sahibi ailelere geçtiğimiz sene bin TL bu sene ise bin 100 TL ödeme yapıldı.

Başvurular e-Devlet üzerinden

Karşılıksız ödemenin Kurban Bayramı öncesi yapılıp yapılmayacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurularını yapabiliyorlar. Başvurusu kabul edilen vatandaşların destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılıyor. Sistemde hesap bilgisi olmayanlar ise PTT aracılığı ile ödemelerini alabilecekler.

Exit mobile version