Devletten destek almak için başvurular başladı: 17 Aralık’ta sona erecek!

Vatandaşlar için bakanlıktan önemli bir duyuru yapıldı. T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kırsal kalkınma yatırımlarının başvurulacağı bildirildi. Kırsal alt yapı desteği başvuruları 17 Aralık’ta sona erecek.

Bakan Pakdemirli twitter hesabı üzerinden kırsal kalkınma yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Toplamda 1.3 milyar TL %50 hibe desteği vermeyi planladığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının 2021-2022 dönemine ait başvurularını almaya başladık. Hayırlı uğurlu olsun.


Ekonomik yatırımlarda son başvuru 21/01/2022 tarihi saat 23:59’da ve kırsal alt yapı için ise son başvuru 17/12/2021 tarihi saat 23:59’da son bulacağını buradan hatırlatmak isterim.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında 74’ten fazla makine ve ekipman %50 hibe desteği ile çiftçilerimize can suyu olmaya devam edeceğiz.

Bu dönem mevcut çiftçilerimizin makine-ekipman ihtiyaçlarının karşılanması için KKYDP 2021-2022 dönem başvuruları, Altyapı A İş Planı kapsamında 300 bin liraya kadar %50 hibe desteği için başvurular başlamıştır.

40 bin TL’ye kadar olan makine ve ekipmanlara öncelik verilecektir. Bu dönem ilk defa proje başvurularında asil ve yedek liste açıklanacak böylece daha fazla proje hayata geçmiş olacaktır.

Kırsal alt yapı yatırımlarının desteklenmesi

1/1/2021-31/12/2025 tarihleri arasında, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak amacıyla, kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin birincil ve ikincil kırsal ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususları kapsar.

Hangi yatırımlar destek kapsamında yer alıyor?

Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri,

Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar,

Bilişim sistemleri ve eğitimi (Akıllı tarım sistemleri),

El sanatları ve katma değerli ürünler,

İpekböceği yetiştiriciliği,

Su ürünleri yetiştiriciliği,

Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için birincil ve ikincil üretim yatırımlarını kapsayan elektrikli olmayan traktörler ve biçerdöverler hariç makine parkları,

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları destek kapsamında değerlendirilecektir.

Exit mobile version