Ekonomi

Devletten evlilik kredisi: Faizsiz olarak 150 bin Türk Lirası verilecek mi?

Aile ve gençlik fonu içerisinden yeni evlenecek olan gençlere devlet destekli 150 bin Türk Lirası evlilik kredisinin verilip verilmeyeceği merak konusu haline geldi. Aile ve Sosyal Hizmet bakanı Mahinur Göktaş duyurdu.

Yeni evlenecek olan çiftlere destek sağlamak açısından ve aile kurulumu desteklemek amacıyla verilecek olan kredi geçilen günlerde 2024 başlangıcında meclisten geçti. Gençlerin şimdilerde gözü başvurulara yöneldi.

Evlilik kredisi başvurusu başladı mı?

Evliliğe adım atacak olan gençlerin maddi ihtiyaçlarına destek olunması açısından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir fon açıldı. Bu fon dünya evine adım atanların yararlanmasını sağlayacak. İhtiyaçlarını karşılamak açısından bu krediye başvurmaları gerekiyor.

Bakanlık başvuru sürecine dair arka plan çalışma ve hazırlıkları tamamladı. Hazine ve Maliye bakanlığına yönelik olarak hazırlıklar devam ediyor. Başvurusu onaylanmış olan kişilere 48 ay vadeli olarak 2 yıl geri ödemesiz olarak 150 bin Türk Lirası kredi verilecek. Bu fonla gençlerin geleceğine yatırım yapılacak. Evlilik süreci içerisinde Sosyal risklerden koruyacak. Fonların ilk uygulaması deprem bölgeleri üzerinden başlayacak. İlerleyen zamanda tüm Türkiye üzerinde yaygınlaşacak.

150 bin Türk lirası olan bu desteğin başvuruları 2024 yılı içerisinde başlanacağı söyleniyor.

150 bin faizsiz kredi yasal hale geldi

Aile ve Sosyal bakanlığı dönün kurulması hakkında olan kanun Resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2024 mesaisinde kanun teklifi onay aldı. Yeni evlenecek olan çiftlere hem faizsiz hem de 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı verildi.

Evlilik kredi şartlar

Fiyatların en yüksek seviyelerde olduğu ve düğün için akla ilk gelen altın fiyatların en yüksek olduğu seviye de düğün yapmak evlenmek bir hayli zor hale geldi. Ancak bu zorluğun giderilmesi açısından devlet bir önlem aldı. Faizsiz olarak 150 Bin Türk Lirası vermiş olduğu kredinin bazı alma şartları bulunuyor.

Bu şartlar henüz kesin olmaması ile beraber;

  • 2 yıl geri ödemesiz ve 4 yılda ödeme şartı
  • İlk uygulama pilot bölgesinden
  • 18-27 arası yaş şartı
  • Herhangi bir suç işlememiş olmak