EğitimEkonomiGündem

Devletten İlkokul, Ortaokul, Liselere 6.750 TL Üniversite öğrencilerine 11.250 TL karşılıksız ödeme

Hükümet harekete geçti. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından yapılan resmi duyuru ile öğrencilere karşılıksız 11 Bin 250 TL’ye kadar ödeme yapılacak.

Devletten İlkokul, Ortaokul, Liselere 6.750 TL Üniversite öğrencilerine 11.250 TL karşılıksız ödeme- Son yıllarda ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz eğitim öğretim yılının başlaması ile ciddi şekilde kendini göstermeye başladı. 81 ilde kriz ile mücadele eden öğrenciler temel okul ihtiyaçlarını karşılayabilmek için nakde ihtiyaç duyuyor.

EĞİTİMİN HER KADEMESİNE ÖDEME YAPILACAK

Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) resmi web adresi üzerinden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerin Lisans ile ön lisans kademeleri dahil tüm öğrencilere maddi yardım yapılacağını açıkladı.

ORTAÖĞRETİME AYLIK 750 TL, YÜKSEKÖĞRETİME AYLIK 1250 TL

2023 2024 yılı eğitim ve öğretim hayatının başlaması ile birlikte VGM tarafından verilecek yardımların eğitim yardımı/burs miktarları ortaöğrenim eğitim yardımı için aylık 750,00 TL, yükseköğrenim bursu için ise aylık 1.250,00 TL olacağı aktarıldı. Toplamda Ekim ayından başlayarak Haziran ayına kadar 9 ay boyunca sürecek eğitim yardımları ortaöğretim için 6750 TL, yükseköğretim öğrencileri için ise 11 Bin 250 TL’yi bulacak.

BAŞVURU İÇİN TARİHLER BELLİ OLDU

Aylık ödemelerden faydalanmak isteyenlerin VGM’nin resmi web adresini ziyaret etmeleri ve burs ödemeleri ve eğitim yardımlarını almaları için başvuru yapmaları gerekiyor. Ortaöğretim Bursu (ilkokul, ortaokul ve lise) için 1 Ekim’de başlayan başvurular 15 Ekim 2023 tarihinde son bulacak.

Yüksek öğretim Bursu (ön lisans ve lisans) öğrencileri için başvurular 20 Ekim’de başlayacak ve 31 Ekim 2023 tarihinde son bulacak. Son olarak Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu almak isteyenler için ise başvuru başlangıcı 20 Ekim olup bitiş tarihi 31 Ekim 2023’te son bulacak.

Yukarıda belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamayan adaylar nakdi yardım desteğinden faydalanamayacaklar.