Ekonomi

Devletten yeşil destek geldi: 400 bin TL’lik hibe ödemesi yapılacak!

KOSGEB yeşil dönüşümün desteklenmesi amacı ile KOBİ’lere 400 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayacağını duyurdu.

Kamu Kurumundan Yeşil Dönüşüm Destek Paketi!

Girişimciler ve mevcutta iş sahibi olan işverenler için geliştirmiş olduğu hibe destek paketleri ve geri ödemeli kredi paketleri ile dikkat çeken kamu kurumlarından birisi olan KOSGEB, hizmetlerinin arasına bir yenisini daha eklediğini duyurdu. Söz konusu hizmetinin bir hibe destek paketi olduğunu ifade eden KOSGEB, ilgili hizmetin yalnızca KOBİ’leri kapsadığını belirtti. Yeni destek paketine “Yeşil Dönüşüm Destek Paketi” ismi verildi.

Ne Kadarlık Hibe Ödemesi Yapılacak?

Kamu kurumlarından KOSGEB tarafından müjdelenmiş olan Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’nin ayrıntıları belli oldu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu destek paketinin yıllık enerji tüketimleri üzerinden hesaplanarak hizmete sunulacağı bilgisi kaydedildi.

KOSGEB’in KOBİ’ler için geliştirmiş olduğu Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’nin içeriğine göre yıllık enerji tüketimi 10- 99 TEP aralığında olan işletmelere hibe desteğinin verileceği bilgisi verildi. Buna göre yıllık enerji tüketimi 10-49 TEP aralığında olan KOBİ’lere motor etüt (1.500 TL) ve motor değişim gideri (60 bin TL) desteklerinin verileceği belirtildi. Söz konusu tüketimin 99 TEP’e ulaşması durumunda ise motor etüt desteğinin 2 bin 500 TL’ye, motor değişim gideri desteğinin ise 100 bin TL’ye çıkacağı bildirildi.

KOSGEB ayrıca 49 TEP’e kadar olan tüketimlere 100 bin TL, 99 TEP’e kadar olan tüketimlere 400 bin TL hibe desteğinin verileceğini açıkladı.

Yeşil Dönüşüm Destek Paketi Başvuruları Nereye Yapılacak?

Türkiye’nin en önemli kamu kurumlarından birisi olan KOSGEB’in KOBİ’ler için geliştirmiş olduğu Yeşil Dönüşüm Destek Paketi’nden fayda sağlamak isteyen işletme sahiplerinin, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte e- devlet sistemine giriş yapmaları ve yeni hibe desteği hizmetine online olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.