Dijital Ehliyet Ödemesi Nasıl Yapılır?

Dijital ehliyet ödemesi yapılması için, TOBB internet sitesi kullanılır. Aynı zamanda anlaşmalı bankaların online bankacılık sistemleri üzerinden de dijital ehliyet ödemesi yapılabilir. Vakıfbank online bankacılık sistemi üzerinden zamsız tutar üzerinden ödeme yapılabilir. İşlem bedeli, 130 TL’dir. Ödeme yapılan dekont muhafaza edilmelidir.

2016 yılında dijital ehliyete geçildiğinden beri etkin kullanım ağına sahip olmuştur. Pek çok kurumda kimlik belgesi yerine dijital ehliyetin de kullanıldığı görülmekte.

Dijital ehliyet ödemesi, dijital ehliyet başvurularını da içerir. Sayısal Takograf uygulama üzerinden yapılan ön başvuru sonrasında kartın ödemesi yapılır.  Başvuru anında dekontun TOBB’a ibrazı ve gerekli odalara başvuru yapılır.

Dijital Ehliyet Ücreti Ne Kadar?

Dijital ehliyet ücreti, araç türü ve kullanan kişinin gerçek ve tüzel kişi olmasına göre farklılık gösterir. Buna göre;

Ödeme yapılmaması halinde dijital ehliyet başvurusu yapılamaz.

Vakıfbank Dijital Ehliyet Ödemesi Nasıl Yapılır?

Vakıfbank dijital ehliyet ödemesi, internet bankacılığı üzerinden yapılır. Ödeme için kurum ödemeleri- Ulaştırma Bakanlığı Takograf ödemeleri ekranı kullanılır. Online ödeme haricinde çağrı merkezi aranarak da ödeme yapılabilir.

Dijital Ehliyet Kaybedilirse Ne Yapılır?

Dijital ehliyetin kaybolması, durumunda başvuru yapılarak yenisi çıkartılır. Bu konuyla ilgili 2918 sayılı Trafik Kanunu madde 83 şu şekildedir; kaybedilen ya da yıpranan sürücü belgeleri, sahibinin beyanı doğrultusunda değiştirilir. Kişinin dilekçeyle başvurması halinde yenisi verilir.

Dijital Ehliyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dijital ehliyet başvurusu yapılırken, e-devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Internetten ön başvuru süreci tamamlanır. Yapılan takograf kartı ödemesi sonrası, TOBB’un yetkilendirdiği odalardan başvuru işlemi tamamlanır.

Başvuru için sürücü/şirket ve servisler http://staum.tobb.org.tr internet adresi üzerinden başvurularını yapabilirler.

Dijital Ehliyet Başvurusu Nereye Yapılır?

Dijital ehliyet başvurusu, TOBB kurumlarına yapılır. Hazırlanan belgeler, dijital ehliyet alabilmek için TOBB’a verilir.

Dijital Ehliyet Başvurusu için Gerekli Evraklar

Dijital ehliyet başvurusu için gereken belgeleri, sürücü hazırlayıp ilgili yerlere ibraz etmesi sonrasında başvuru gerçekleşir. Başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;

Dijital Takograf Kart Ne zaman Çıkar?

Dijital takograf kartının ele geçme süresi 5 gündür. Yetkili kurum başvuru işleme alındığı an itibariyle 5 gün içinde yeni kart verir. Bu süreçte sürücü yolculuk bitiminde araçtaki takograf cihazının kaydettiği dinlenme ve sürüş sürelerinin çıktılarını alarak kişisel bilgileri ekleyip çıktıları imzalar.

Takograf Kartlarının Geçerlilik Süresi

Takograf kartlarının geçerlilik süresi, denetim kartı, şirket kartı veya servis kartı olmasına göre farklılık gösterir. Buna göre geçerlilik süreleri aşağıdaki gibidir;

Dijital ehliyet ödemesi, kart yenileme işlemleri süre bitimine 45 gün kala başlarken en geç 15 gün öncesine dek yapılabilir.

Exit mobile version