Dikili’nin otobüssüz durakları

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ- İzmir’in Dikili ilçesindeki vatandaşlar, ilçe içindeki ulaşımda sadece iki ESHOT otobüsüne muhtaç durumda. Dikili’deki bir çok mahalleye ESHOT ile ulaşımın olmaması vatandaşa ayrı bir mali yük getirirken, bu mahallelerde bulunan boş duraklar ise bir gün gelecek olan otobüsü bekliyor. Konuya ilişkin gazetemize ulaşan vatandaşlardan Hüseyin Kemal Mete, otobüs için ESHOT’a dilekçe yazdıklarını ancak tüm bu isteklerine rağmen ilçeye otobüsün gelmediğini belirtti. Mete, “Pandemi ile birlikte Dikili’de yaşayan insan sayısı arttı. Ama buna karşılık hizmet noktasında eksiklikler var. İlçe içindeki ulaşımın yüzde 90’ı minibüslerle yapılıyor. Ancak minibüs ücretleri ESHOT’a göre pahalı olduğu için Dikili’de ulaşım da İzmir’e göre daha pahalı oluyor. Örneğin ücretsiz ulaşım hakkı olan vatandaşlar bile ESHOT’tan faydalanamadığı için bu haktan mahrum kalıyor. Minibüsler olmasın demiyoruz. Ancak ESHOT otobüslerini de ilçedeki ulaşımda görmek istiyoruz” sözlerini kaydetti.

“ESHOT FİLOSU ARTIYOR AMA BİZE YOK”

Öte yandan Mete, defalarca ESHOT’a dilekçe ile başvuruda bulunmasına rağmen, bir sonuç alamadığını belirterek, “Salihleraltı, Dikili yol hattında düzenlenmiş çok durak var. Bu duraklar 2 ve 3 senedir var. Ben yazılı müracaatımda da bunları belirttim. Fakat bu duraklara gelen bir otobüs yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bu duraklara bir otobüs hattı istedik ancak otobüsleri göndermedi” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs filosuna yeni araçlar eklemesiyle ilgili açıklamaları da hatırlatan Mete, “Büyükşehir ESHOT filosundaki araç sayısını artırıyor ancak bu filodan bir tane bile Dikili’deki vatandaşlara düşmedi” dedi.

MİNİBÜSLERLE ULAŞIM SAĞLANIYOR

Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Sahilleraltı Mahalle Muhtarı Taner Danışman da durumu doğrulayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca başvuruda bulunduklarını ancak buna rağmen bir sonuç elde edemediklerini ifade etti. Danışman, “Sahilleraltı’na otobüs gelmiyor, evet. Başvuru yaptık. Büyükşehir’e hep söyledik. Ama maalesef şu anda özel şahısların minibüsleri var. İnsanlar çok talepte bulundu. Bu sıkıntıyı herkes biliyor. Minibüsler çalışıyor tabi ama ücretleri de vatandaşın dediği gibi. Büyükşehir belediyesi durakları koydu ancak otobüs yok. ESHOT köylere de gelmiyor. İzmir’den Dikili’ye otobüs hattı var. Ama Dikili’nin mahalleleri arasındaki ulaşımı sadece minibüsler sağlıyor” diye konuştu.

Exit mobile version