Gündem

Dikkat çeken açıklama! Saat 24.00’ten sonraki müzik yasağı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda alınan koronavirüs kararlarını açıklarken, müzikle ilgili kısıtlamaların saat 24.00’e çekildiğini açıklamıştı. Erdoğan’ın “Müzikle ilgili kısıtlamaları akşam 12’ye çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur” ifadeleri tepki çekmişti. Müzik kısıtlamasıyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Gelen son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da müzik yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saat 24.00’e kadar olan müzik yasağıyla ilgili konuşan Bakan Ersoy, “Kademeli normalleşmede ilk etapta 19’a kadar müziğe izin verilmişti, iyiye gidince 21’e alındı, 24’e alındı. Kademeli olarak iyileştiriliyor. Geçen seferki normalleşmeyle paralel giderse normalleşme devam edecektir. Şu ana kadar çok olumlu gitti, esnetmeler de paralel olarak devam edecek” dedi.

Bakan Koca’nın açıklaması;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada ”Biz bütün kısıtlamaları kaldırmak istiyoruz. Bu yasak da kalkacak” demişti.