Gündem

Dikkat Hırsız Var! 2,8 Milyon Dolar Değerinde NFT Çalındı!

Bored Ape Yacht Club’a ait 91 adet NFT bilgisayar korsanları tarafından çalındı. Bilgisayar korsanları, son dönemlerde oldukça popüler olan sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden yaptıkları kimlik avı saldırısı neticesinde büyük vurgun yaptı. Çalınan 91 tane takas edilemez dijital varlık NFT’nin toplam değeri 2,8 milyon doları buluyor. Çalınan NFT’ler, blok zincir teknolojisi ile Ethereum isimli kripto para üzerine inşa edilmişti.

Bilgisayar Korsanlarından Kimlik Avı

Dünyaca ünlü Techradar’ın yaptığı habere göre, toplam girişimi 450 milyon dolardan fazla olan, BAYC yani Bored Ape Yacht Club’ın Instagram hesabı bir grup bilgisayar korsanı tarafından ele geçirildi.

BAYC kurucu ortaklarından biri olan Garga yapılan hırsızlık sonrası bazı açıklamalarda bulundu. Bilgisayar korsanları tarafından yapılan hırsızlık sonucunda 91 adet NFT’nin çalındığını söyledi. Çalınan NFT’ler arasında; 4 adet Bored Apes, 3 adet Bored Ape Kennel Club ve 6 adet Mutant Ape gibi oldukça değerli bir koleksiyona ait takas edilemez dijital varlık olduğunu açıkladı. Yaşanan bu olay sonrasında açıklamalarına devam eden Garga, bu kadar değerli ve önemli şeyleri bir daha asla Instagram üzerinden paylaşmayacaklarını duyurdu.

91 NFT Çalındı

Bilgisayar korsanlarının yaptıkları kimlik avı sonrasında, çalınan 91 NFT’nin toplam değerinin 2,8 milyon dolar olduğu açıklandı.

Bored Ape Yacht Club yani BAYC, satışa sunduğu NFT’leri blok zinciri teknolojisi ile Ethereum üzerine inşa ediyordu. Ayrıca değiştirilemez bir token koleksiyonu ve bunun yanında yalnızca üyeleri için ayrılmış sanal salonu olan bir sanal platform olarak hizmet veriyor. Daha önce Justin Bieber ve Madonna gibi dünyaca ünlü süper starların Bored Ape Yatch Club koleksiyonundan aldıkları oldukça yüksek tutarlardaki NFT’ler ile gündemde gelmişlerdi.

Nitelikli Fikri Tapu yani NFT

Türk Dil Kurumu (TDK) ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi birlikte yürüttükleri çalışma sonrasında NFT teriminin Türkçe karşılığını ‘Nitelikli Fikri Tapu’ olarak açıklamıştı. NFT kısaca, herkesin erişim sağlayabildiği dijital bir veri tabanına ait bir sahiplik hakkı tanıyor.