GündemKamu

Dikkat! Scooter ile Martı kullanımına yeni kurallar geliyor.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Scooter ile Martılara kullanımı ile alakalı çok önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan son dakika açıklamasında, Bakan Karaismailoğlu son dönemde Scooter kullanımında artan kazalar nedeniyle yeni bir düzenleme yapılması kararı aldıklarını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu ülke genelinde yaygınlaşan ve son zamanlarda özellikle gençlerin çok rağbet ettiği, Scooter ile Martı kullanımında yaşanan can kayıplı kazalar sonrası yeni bir düzenleme yapılmasının zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Yeni yapılacak düzenleme ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Özellikle gençler scooter’ı tercih ediyor. Biz de ulaşımı düzenleyen birimler olarak kısa mesafelerde bu tip yolcu taşımaları, bu tip mikro araçların kullanımını teşvik ediyoruz. Bisiklet, scooter, yürüme yolları, yürüme alanları. Ama bu tamamen kuralsız bir şekilde kullanılıyordu” ifadelerini kullandı.

Scooter ile Martılara kullanımının bir düzene konulması için bazı kurallar hazırlandığını ve yönetmelik yayınlandığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Ama görüyoruz ki kullanımlarda yine bazı hatalar, bazı yanlışlar var. Can kayıplarımız oluyor. Bir de 2-3 kişi biniyorlar. Bunun için neler yapılabilir diye bir çalışma yapıyoruz. Denetimi belediye ve emniyet güçlerinin çok sıkı yapması lazım. Gece reflektörü, yelek falan var ama kimse uymuyor.” dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Son 20 yıldır Türkiye, müthiş yatırımlar sonucunda anormal bir şekilde büyüdü, hâlâ da büyümeye devam ediyor. 2053 yılına kadar bütün planlamalarımızı yaptık. Bir bölgeye bir birimlik ulaştırma altyapısı yatırımı yaptığınızda onun üretime tam 10 kat, milli gelire de 6 kat etkisi oluyor”