Dikkat! Trafikte Yeni Dönemi Başlıyor: 80 Milyon Sürücüyü İlgilendiriyor…

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir duyuru geldi. Bakanlıktan yapılan duyuruya göre, alınan bu yeni karar 80 milyon araç sahibini yakından ilgilendiriyor. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni karar, Türkiye geneli milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Bakanlık tarafından alınan bu yeni karar kapsamında, trafikte en çok kazaya karışan ve kusurlu bulunan 5 bin araç sürücüsüne, sürüş kuralları dersi verileceği belirtildi.  Yeni karar ile birlikte sadece sürücü değil, kazaya karışan araçlara da özel denetimler düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığının 2023 yılına ilişkin, Yıllık Programı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığı trafik kazasından kaynaklı can kayıplarının en aza indirgenmesi için düğmeye bastı. Bu kapsamda trafik kazası sonucu olası can kayıplarının önlenmesi için yeni denetim ve eğitim uygulamaları hayata geçirilecek.

80 MİLYON ARAÇ VE SÜRÜCÜYE TRAFİK DENETİMİ

Trafik güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yeni teknolojik imkanlardan da faydalanılacağı belirtildi. Trafik güvenliği konusunda araç sürücüleri bilinçlendirilecek. 80 milyon araç ve sürücüye hedef planlı denetimler kapsamında trafik denetimi yapılacak.

TRAFİKTE EN ÇOK KAZA YAPANLARA EĞİTİM

Trafik kazasından kaynaklanan can kayıplarının yüzde 8,3’e düşürülmesi için en çok kaza yapan kusurlu sürücülerden 5 binine “Güvenli Sürüş Kuralları Eğitimi” verilecek. Bu kapsamda 3 eğitim filmi hazırlanıp bu eğitimlerin sosyal medya üzerinden kullanılması sağlanacak.

KÜÇÜK YAŞTA EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Trafikte güvenli davranma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bireylere küçük yaşta trafik güvenliği eğitimlerine devam edilecek.

ARACA GÖRE ÖZEL DENETİM

Kazalara karışan araç türlerinin istatistiki bilgilerin çıkarılıp bu araçların kaza analizlerine göre özel denetimler yapılacak.

Exit mobile version