Dilan Polat’tan kötü haber: Böyle duyuruldu!

Son günlerde hakkında çıkan iddialar yüzünden zor günler geçiren ünlü fenomen Dilan Polat dün sosyal medya hesabı İnstagram üzerinden kötü haberi takipçilerine duyurdu. Sosyal medya fenomeni ve iş insanı Dilan Polat’ın Lupus hastalığına yakalandığı öğrenildi. Dilan Polat gözyaşları içinde hastalığını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşaraak takipçileri ile paylaştı.

DAYANILMAZ AĞRILARI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Son günlerde eşi Engin Polat ile haklarında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlaması bulunan Dilan Polat, Lupus hastalığına yakalandı. Ağlayarak hastalığından bahseden ünlü isim, tedavisinin olmadığını ve dayanılmaz ağrıları olduğunu söyledi.

Kelebek Hastalığı (Lupus) Nedir?

Kelebek hastalığı (Lupus), vücut bağışıklık sisteminin kendi doku ve organlarına saldırmasıyla ortaya çıkabilen sistematik bir otoimmün hastalıktır. Lupus, iltihaba sebep olabilir ve bu sebep olduğu iltihap; eklemler, cilt, böbrekler, kan hücreleri, beyin, kalp ve akciğer dahil olmak üzere birçok farklı vücut sistemini etkileyebilmektedir.
Lupusun teşhis edilmesi sanıldığı kadar kolay olmayabilir çünkü lupus belirtileri diğer hastalıklarla benzerlik göstermektedir. Lupus’un en tipik belirtisi, her iki yanakta açılan bir kelebeğin kanatlarına benzeyen bir yüz döküntüsüdür. Lupus vakalarının hepsinde görülmese de çoğunda kelebek kanatlarına benzer döküntüye rastlanılmaktadır.

Lupus hastalığı, vücudun önemli bir yapıtaşı olan kollajene karşı vücudun bağışıklık sistemi saldırısı yapmasına denilmektedir. Bazı kişiler, enfeksiyonlar vasıtasıyla, bazı ilaçlardan ötürü ya da güneş ışığı ile tetiklenebilen kelebek hastalığı geliştirme eğilimiyle doğarlar. Lupus özelinde bir tedavi olmasa da tedaviler belirtileri kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Exit mobile version