Gündem

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından ünlü aktör bugün hayatını kaybetti

Diriliş Ertuğrul, Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı dizilerinde rol almış ünlü oyuncu Ayberk Pekcan hayatını kaybetti. Pekcan’ın vefat haberini MESİAD duyurdu.

Birçok dizi ve filmde yardımcı rol alan, son olarak TRT ekranlarında Diriliş Ertuğrul dizinde rol alan ünlü oyuncu Ayberk Pekcan hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Ayberk vefat haberini MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

51 yaşında hayatını kaybeden Diriliş Ertuğrul dizi oyuncusu Ayberk Pekcan, geçtiğimiz Ekim ayından itibaren hastanede tedavi oluyordu.

Mersin doğumlu Pekcan, Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı adlı televizyon dizilerinde ana rollerde oynadı. 2010 yılında başrolünde oynadığı Saç adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı.

2012 yılında gösterime giren Aşk ve Devrim adlı sinema filmindeki performansıyla 23. Ankara Uluslararası Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Pekcan, Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin’de geçirdi. İlk ve orta öğrenimini Adana’da, Liseyi Mersin’de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Daha sonra İstanbul’da oyunculuk kariyerine başladı.