Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Dışarda yemek yiyenler dikkat! Bugün resmen yeni eko dönemi başladı

Restoran sahipleri, her geçen gün artan maliyetler ve zamlar karşısında müşteri kaybetmemek için çareyi ekonomik ürünlere geçmekte buldu. Yüksek fiyatlar nedeniyle müşteri sayısında azalma yaşayan esnaf, gramajları düşürerek daha uygun fiyatlı ürünleri menülerine ekledi.

Restoranlarda Uygulanan Yeni Yöntem: “Eko” Menüler

Restoranlar, müşteri kaybını önlemek amacıyla gramajları düşürerek fiyatları aşağı çekti. Bu ürünler, menüde “eko” ön adıyla yer alıyor. Örneğin, bir restoranda patlıcan kebabının porsiyonunda kullanılan şiş sayısı düşürülerek fiyatlar yarı yarıya azaltıldı.

Restoran İşletmecilerinden Açıklamalar: “Küçük Fiyat, Küçük Şiş, Küçük Doyum”

Restoran işletmecileri, ekonomik ürünlerin küçük fiyatlar, küçük şişler ve küçük doyum anlamına geldiğini belirtiyor. Ancak, bu durumun herkesin doyabilmesi açısından olumsuz bir gelişme olduğunu ifade ediyorlar.

Paket Siparişlerde Uygulanan Yeni Tarife: Yarım Porsiyon ve Maliyetler

Paket sipariş alan restoranlar ise yarım porsiyon uygulamasına geçerek maliyetleri kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak, yarı porsiyon uygulamasının yanında ikramların da olduğu belirtiliyor. Ayrıca, paketle gönderim yapmanın ek maliyetleri bulunduğu ifade ediliyor.

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever’den Açıklamalar

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranlarda beyti, ali nazik, Adana kebap, döner gibi ürünlerde gramajın düşürülerek fiyatın azaltıldığını söyledi. Ayrıca, et fiyatlarındaki artışın ramazan menülerine ve diğer ürünlere yansıdığını belirtti. Et fiyatlarının kontrol altına alınması gerekliliği üzerinde durdu.