DünyaGündemPolitika

Dışişleri Bakanı Fidan ve Rus mevkidaşı Lavrov görüşmesinin detayları

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Sergey Lavrov basın toplantısında yaptığı açıklamada; Orta Doğu, Kuzey Afrika, Kafkaslar ve Karadeniz bölgesi başta olmak üzere güncel bölgesel sorunlar hakkında derinlemesine konuşulduğunu aktardı.

Suriye ve Türkiye ilişkileri masadaydı

Sergey Lavrov yaptığı açıklamada, Suriye ve Türkiye ilişkilerinin normalleşme süreci hakkında değerlendirmelerde bulunulduğundan bahsetti. Ankara ve Şam arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik atılabilecek ek adımların neler olabileceği tartışıldı ifadelerine yer verdi.

Rusya, Karadeniz Tahıl Girişimi için hazır

18 Temmuz’da sona eren Karadeniz Tahıl Girişimi kapsamında, tahıl anlaşmasının durdurulduğu hatırlatılırken, bu koridor kapsamındaki çalışmaların canlandırılması için gerekli adımların atılmasının önemi vurgulandı. Rusya, Karadeniz Tahıl Girişimi’ni yeniden ele almaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan teşekkür geldi

Yapılan görüşmenin çok faydalı olduğunu vurgulayan Lavrov, konuşmasını bitirirken mevkidaşı Hakan Fidan’a teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görüşmeyi değerlendirdi

Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak ilk kez Rusya’yı ziyaret etti. Hakan Fidan, son dönemde Türkiye’de yaşanan deprem ve yangın felaketlerinden sonra Rusya’ya yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Küresel gıda güvenliği ve istikrar vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görüşme gündeminin ilk sırasında Karadeniz Tahıl Koridoru’nun yeniden canlandırılması olduğunu açıkladı. Fidan, Karadeniz Tahıl Koridoru’nun, küresel gıda güvenliği ve Karadeniz bölgesinin istikrarı açısından önemini vurgulandı.

Rusya Savunma Bakanı ile görüşecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşecek.