Dışişleri Bakanlığı’ndan AP raporuna jet yanıt!

13 Eylül 2023 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oturumda 2022 yılı Türkiye Raporu kabul edildi. Avrupa Parlamentosu’ndan kabul gören rapora T.C. Dışişleri Bakanlığı’ndan jet yanıt geldi. Söz konusu rapor Avrupa Parlamentosu’nda 434 oyla kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamasında, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen rapor için sığ ve vizyonsuz bir yaklaşım örneği açıklamasında bulundu. Bakanlık; Avrupa Parlamentosu üyelerinin, hem ülkemize hem de Avrupa Birliği’ne karşı doğru stratejik yaklaşımlarda bulunamadığını vurguladı.

Akıl dışı olarak nitelendirildi

Dışişleri Bakanlığı böyle bir dönemde Avrupa Parlamentosu’nun ilişkileri geliştirmek yerine farklı arayışlarda bulunmasını akıl dışı olarak nitelendirildi.

İddiaların hükmü yok

Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği Türkiye raporunda bahsi geçen Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselelerinde olayların tek taraflı incelendiği ve gerçeklikten uzak olduğu belirtilirken, söz konusu iddiaların hiçbir şekilde Türkiye açısından hükmünün olmadığı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasını bitirirken, 2024’te yeniden oluşturulacak olan parlamentonun tarafsız, rasyonel ve yapıcı bakış açısıyla hareket etmesinin umulduğu belirtildi.

Raporda İsveç’in NATO üyeliği gündeme geldi

Avrupa Parlamentosu’nun paylaştığı raporda İsveç’in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından en kısa sürede onaylanması gerektiği belirtildi.

Exit mobile version