DİSK Genel-İş İzmir’de iş bıraktı

HABER/ Didar Demirci

DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 1,2,3 ve 9 Nolu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle imzaladıkları toplu sözleşmeden doğan geriye dönük alacaklarının ödenmemesi sebebiyle bugün yarım gün iş bıraktı. İş bırakan Genel-İş 1,2,3 ve 9 Nolu Şube üyesi işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. “İş, ekmek yoksa; hizmet de yok” sloganlarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler adına basın açıklamasını Genel-İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral okudu.

Son ödeme tarihinde de alamadık

İzelman, İzenerji şirketlerinde örgütlü oldukları 18 bin üyenin toplu iş sözleşmesinden doğan farklarını son ödeme gününde de alamadıkları için iş bıraktıklarını vurgulayan Saral, “Ülkede yönetilememezlikten kaynaklı ağır şartlar altında, enflasyon altında eziliyoruz. TÜİK ‘in açıkladığı sahte enflasyonlarla değil gerçek yaşam koşullarında ayakta durmaya çalışıyoruz, ücretlerimizi TL bazında alan bizler toplu İş sözleşmemizin başladığı ve bittiği 4 aylık dönem ve Tis geriye dönük farkları için beklediğimiz 3 aylık süreyi de hesaplarsak 7 ay sonra alacaklarımızı alacağız. Toplu iş sözleşmesinde yazan bu yasal sürelerin arasında gecen zaman diliminde alacaklarımız Türkiye şartlarında erimedi aslında kayboldu. Ocak ayında dolar kuru 18 TL iken şu an itibari ile 26 TL’dir. Yaklaşık yüzde 50 enflasyonun altında tüm alacaklarımız ezilmiştir. Bu şartlar altında işçiler olarak zamanında alacaklarımızı alarak, zamanında borçlarımızı ödemek istiyoruz” mesajını verdi.

Öncelik alın teri dökenin olmalı

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ay sonunu emekçilerin zor getirdiğini vurgulayan Saral, “Biz İzmir büyükşehir belediye işçileri gece gündüz demeden 7 gün 24 saat esasına göre doğumdan ölüme soğuk, sıcak demeden büyük bir özveriyle belediyenin gülen yüzü ve hizmet edenleriyiz. İşte bu yüzden hizmeti üreten biz emekçiler isek ödemeler noktasında ve öncelik alın teri döken bu gülen yüzlerin olmalıdır. Biz emekçiler olarak Toplu iş sözleşmemizde yazan sürenin yanı toplu iş sözleşmesi farkları son ödeme tarihine kadar sabırla bekledik. Ve gün geldi, işte o günün sabahında hep birlikte üretimimden gelen gücümüzü kullanarak buradayız, alacaklarımızı istiyoruz. Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz. Teşekkürlerle, alkışlarla bu kapıda imzaladığımız toplu iş sözleşmemizden sonra üyelerimizle birlikte 18 bin emekçi adına alkışlarla zılgıtlarla hakkımız olanı geriye dönük alacaklarımızı istiyoruz” sözlerini kaydetti.

Exit mobile version