Magazin

Disney Plus’ın ilk dizisi Kaçış görücüye çıktı! Eleştiriler arka arkaya geldi Daha inandırıcı olabilirdi!

14 Haziran Salı günü Türkiye pazarı dahil olmak üzere 42 ülkede birden yayına giren Disney Plus, Netflix’in en büyük rakibi olarak dijital platforma ağırlığını koydu. Arka arkaya ünlü isimler ile sözleşme imzalayan platform, lansman gecesinde sahne alan Tarkan ile de epey konuşuldu.

Salı günü yayın hayatına start veren ve ilk yerli dizisi Kaçış’ı izleyici ile buluşturan Disney Plus, kadrosunun genişliği ve projelerin içerikleri ile izleyiciyi heyecanlandırıyor olsa da eleştirilerin de hedefi olmaktan kurtulamadı. Ünlü oyuncu Engin Akyürek tarafından kaleme alınan Kaçış dizisi, TV eleştirmenlerinin yakın takibine alındı.

Kaçış’ın İlk Bölümü Yayınlandı!

Başrollerinde Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’nun yer aldığı ve yine Engin Akyürek tarafından kaleme alınan Kaçış, Disney Plus’ın ilk yerli yapımı olma özelliğine sahip. Bir süredir üzerinde çalıştığı projenin yayın hayatına start vermesi ile birlikte heyecanlı günler geçiren Engin Akyürek’in senaristlik tarafı da oldukça merak edildi. “Mehmet” isimli bir savaş muhabirini canlandıran Akyürek, birçok kişi tarafından beğenilse de eleştirilerden de kurtulamadı.

TV Dizilerine Benzerliği Gözlerden Kaçmadı!

TV eleştirmenlerinden biri olan Sina Koloğlu, Kaçış dizisinin ilk bölümünün ardından, diziye dair görüşlerini paylaştı. İlk etapta dizinin müziklerini eleştiren Koloğlu, Kaçış’ın bu yönü ile dijital platform işi değil de TV dizisi izlenimi verdiğine değindi.

“Mehmet Karakteri İçin Danışmanlık Alınabilir!”

Engin Akyürek’in hayat verdiği Mehmet karakterini de analiz eden Sina Koloğlu, bu karakter için örneğin Coşkun Aral’dan danışmanlık alınabileceğine dikkat çekti. Karakterin savaş muhabiri olması ve Ortadoğu’da yaşanan gerçek problemlere değinmesi sebebi ile daha inandırıcı olması gerektiğini savunan Koloğlu’na, birçok kişi de hak verdi.