Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sosyal Medya İle İlgili Konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çevrim içi olarak katıldığı ‘Seher Vakti Buluşmaları’ adlı programda yaptığı konuşmada sosyal medya ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Sanal ve Dijital Dünya Erdemlerden Uzaklaşmaya Sebebiyet Verebilmekte

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ‘Sanal ve dijital dünyadan taşarak gerçek hayatı etkisi altına alan bu durum, dinin fert ve toplum düzleminde hedeflediği ahlaki ilke, değer ve erdemlerden uzaklaşmaya sebebiyet verebilmektedir. Bu itibarla, sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası ve güçlü bir bilincin inşası, ötelenemez bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır’ ifadelerini kullandı.

Erbaş, çevrim içi olarak katıldığı ‘Seher Vakti Buluşmaları’ isimli programda sosyal medyanın geçirdiği dönüşümün insani ve ahlaki boyutta ciddi risklere zemin oluşturduğunu belirtti. Erbaş, , ‘Bu sebeple, bütün insanlık için daha güzel bir gelecek adına atılması gereken en önemli adım; bireysel, toplumsal ve küresel boyutta bir ahlak inşasıdır, hayatın tamamını içeren bir davranış biçimi olarak güzel ahlakı egemen kılmaktır. Müşterek ahlaki ilkeleri ortak bir davranış bilincine dönüştürerek teoriden ziyade, yaşayan değerler manzumesi olarak ideal hayat tarzı haline getirmektir’ ifadelerini kullandı.

Exit mobile version