Diyanet İşleri Başkanlığı “kurbanlık alışverişini kredi kartı ile yapmak dinen uygun mu sorusuna” yanıt verdi!

Bu sene 9 Temmuz tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alışverişleri başladı. Birçok vatandaş İslam dininin kurban kesme sorumluluğunu yerine getirmek adına kurbanlık alışverişini yapmışken, nakit sıkışıklığı süren ancak kurbanlık alımını da bir şekilde gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, kurban pazarlarını gezmeye devam ediyorlar.

Ekonomi piyasalarında kaydedilen yukarı yönlü hareketler sebebi ile zamlanan hizmet ürünleri kapsamında değerlendirilen kurbanlıklar, bu sene birçok vatandaşın bütçesini aşacak fiyatlardan satışa sunuldu. Özellikle büyükbaş kurbanların fiyatlarında gözlenen yüksek oranlı zamlar, ağızları bir karış açıkta bıraktı. Bu noktada kurbanlık alışverişini nakit karşılığında yapamayacak olan vatandaşlar, kredi kartı ile taksitlendirerek kurbanlık almanın, dinen uygun olup olmadığını merak etmeye başladılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı, pek çok konuda olduğu gibi kurbanlık alışverişi konusunda da oluşan soru işaretlerinin ortadan kalkması amacı ile yeni açıklamalarda bulundu. Başkanlık tarafından yapılan açıklamalar, kurbanlık alışverişlerinde kredi kartı kullanımı tartışmalarına son noktayı koydu.

“Kredi Kartı ile Kurbanlık Alınabilir!”

Diyanet İşleri Başkanlığı, nakit sıkışıklığı sebebi ile bu sene ki kurbanlık alışverişini kredi kartı ile yapıp yapamayacağını merak eden vatandaşlar için yeni bir açıklamada bulundu. Kamu kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre kurbanlık parasının kredi kartı ile ödenmesinde, dinen bir sakınca olmadığı bilgisi kaydedildi.

“Taksit Yapılabilir!”

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yapılan kredi kartı ile kurbanlık alımı açıklamasında bazı önemli noktalara değinildi. Kamu kurumu, kredi kartı ile ödenen kurban paralarının taksitlendirilmesinin de dinen sakıncalı bir hareket olarak değerlendirilmediğini ifade etti.

“İşin İçine Faiz Girmesi Sakıncalı!”

Kredi kartı kullanımının ve taksitlendirmenin kurbanlık alışverişleri için dinen bir sorun teşkil etmeyeceğini açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, taksitlerin zamanında ödenmemesinden kaynaklı uygulanacak olan faizlerin, dinen sakıncalı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Exit mobile version