Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 bin personel alımı yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan işe alım duyurusu yapıldı. Duyuruya göre Diyanet'e 1.400 Kur'an Kursu öğreticisi, 3.500 imam hatip ve 100 müezzin-kayyım olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesi üzerinden 5 bin personelin işe alımı için ilan yayınladı. Yayınlanan ilanda, taşra teşkilatında boş bulunan sözleşmeli pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak 4-B sözleşmeli 5 bin personel alınacağı bildirildi.. Alınacak kadrolar arasında Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım bulunuyor.

KADRO DAĞILIMI VE İŞE ALINACAK PERSONEL SAYISI KAÇ OLACAK

Bu kapsamda 1.400 Kur’an Kursu öğreticisi, 3.500 imam hatip ve 100 müezzin kayyımın alınacağı belirtilirken, sözlü sınava her grup için belirlenen boş pozisyon sayısının 3 katı adayın çağrılacağı da ifade edildi. Kur’an Kursu öğreticilerinin 1.300’ü, imam hatiplerin ise 1.500’ü İlahiyat Fakültesi mezunları arasından seçilecek.

DİYANET İLANINA BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN

Müracaatlar 6 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından ‘sinav.diyanet.gov.tr’ internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

SÖZLÜ SINAVLAR HANGİ İLLERDE YAPILACAK

Sözlü sınav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacak. Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra başkanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

Pandemi süreci içinde ekonomik olarak zorluk çeken pek çok insanın ilgi gösterdiği ilana başvurunun da çok yüksek olması bekleniyor.

Exit mobile version