Diyanetin hakkında suç duyurusunda bulunduğu Volkan Konak’tan açıklama

Yılbaşı kutlaması için Kıbrıs’ta bir programa katılan şarkıcı Volkan Konak, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Atatürk’ün kurduğu Diyanet’in koltuğunu işgal eden zat…” ifadelerini kullanarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş’a yönelik eleştiride bulunmuştu. Bu paylaşımın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Konak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet’in suç duyurusunda, Konak’ın açıklamalarının “İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş’ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği iddia edildi. Açıklamada, Konak’ın ifadelerinin düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunularak, ‘hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını oluşturduğu öne sürüldü.

Zehir zemberek cevap

Bu gelişmenin ardından Volkan Konak, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Herkes haddini bilecek. Benim ülkem kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir. Dürüst, onurlu, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun” dedi. Konak’ın bu açıklamasıyla birlikte tartışma sosyal medyada geniş bir şekilde gündeme oturdu.

 

Exit mobile version