GündemKamu

Diyanet’ten yeni genelge: Saflar eski haline dönüyor

Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesi sonrasında pek çok alanda sosyal mesafeye ilişkin kurallar getirildi. Kalabalık yerlerde bulaşı önlemeye dair kurallar camilerde de uygulandı.

Mesafeli cemaat uygulaması

Bu kapsamda 2 seneye yakın bir zamandır camilerde vakit namazlarında saf tutan cemaat için namazlar mesafe kurallarıyla kılınıyordu.

Saflar sıklaşacak

Uzun süredir uygulanan kuralla DİB tarafından Ali Erbaş’ın imzasıyla gönderilen genelgeyle bu uygulamanın sonuna gelindi.

“Salgından dolayı bir problem meydana gelmedi”

Genelgede şu ifadeler kullanıldı:

“Koronavirüs salgını kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde gerekli tedbirler alınmış, gerek din görevlileri gerekse vatandaşlarımız tarafından konuya gereken hassasiyet gösterilmiş, ilgili kurumlarca cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmamıştır.

“Nüfusun büyük bir kısmı aşılandı”

Kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmaması, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzda salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli bulunmuştur.

“Normal saf düzeniyle…”

Bu itibarla temizlik ve maske kurallarına uymak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ederim.”