GündemSağlıkYaşam

Diz ve kas ağrılarına kuyruk yağı mucizesi

Diz ve kas ağrılarına kuyruk yağı mucizesi. Kökünden çözüm için Prof. Dr. Canan Karatay tamamen organik ve doğal kuyruk yağını önerdi. Karatay’ın önerilerine göre kuyruk yağını sadece besin olarak tüketmek yerine eritip dizlerinize sürün. Bu sayede ağrılardan bir günde kurtulun.

Diz ve kas ağrılarına kuyruk yağı mucizesi

Organik beslenme tavsiyeleri ile gündemden düşmeyen Canan Karatay bu kez diz ve kas ağrılarına çözüm önerdi. Karatay, yaşlıların dayanılmaz ağrılarına kuyruk yağı mucizesini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, kuyruk yağı eritilerek ağrı olan bölgeye sürün. Eritme işlemi esnasında yağla aynı oranda su ilave edin. Kaynayan suyun yüzeyinde yer alan yağı, kaşık kullanarak bir kavanozun içerisine aktarın. Ardından, Krem haline gelmesi için donması gerekmektedir. Donduktan sonra ağrıyan bölgelerinize sürün ve üzerine sargı bezi sarın ve 3 gün içinde tüketin.

<yoastmark class=

Kuyruk yağının kas ve kemiklere faydası

Kuyruk yağının kas ve kemiklere olan  faydası saymakla bitmiyor. Özellikle var olan ağrıyı alması sebebi ile mucize olarak kullanılıyor. Kalp ve damar sağlığını olumlu şekilde etkileyen bu hayvansal yağ aynı zamanda kalp krizini de engelliyor ve Kolesterolü dengeliyor.

Cilde de faydalı

Diz ve kas ağrılarının yanı sıra  cilde de faydalı olan kuyruk yağı bulundurduğu yağ asitleri ciltte yeni hücrelerin oluşmasını sağlar, cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Ayrıca sinir hücrelerinin güçlenmesine yardımcı olur. Böylece titreme, felç, siyatik ve romatizma gibi hastalıkların önlenmesini sağlar.

Her türlü besinde olduğu gibi kuyruk yağının da aşırı ve kontrolsüz tüketimi fayda yerine zarara neden olabilir.