Gündem

DNA testi sonucu 186 milyon liralık mirasa ortak oldular!

Uzun yıllar İzmir’de Müteahhitlik yapan iş adamı, imam nikahlı yaşadığı eşinden olan iki çocuğunu Türkiye’de bırakıp Hollanda’ya gitti. Hollanda’ya giden iş adamından bir daha haber alamayan iki çocuk annesi kadın, evlatlarını kendi nüfusuna kaydettirdi. Yıllar sonra yapılan DNA testi ile iş adamının çocukları olduğu kanıtlanan 2 genç, 186 milyon liralık mirasa ortak oldular.

İmam nikâhlı eşinden olan 2 çocuğunu bırakarak Hollanda’ya yerleşen iş adamı Z.S’ye açılan vekâlet davası sonuçlandı. ilk kez Türkiye’de açılan bir davada yurt dışından DNA örneği getirtilmiş ve bunun sonucunda gençlerin Z.S’nin çocukları olduğu kanıtlanmıştır. Davanın sonuçlanması ile birlikte anne A.Ç’den olan kızı B.Ç’e (30) ve oğlu T.Ç (24), 186 milyon liralık servet’e ortak oldular.

İş adamı Z.S’den alınan DNA sonucu, iş adamının çocukları olduğu kesinleşirken mahkeme kararı ile nüfusuna geçen T.Ç ile B.Ç’ye Hollanda vatandaşlığı hakkı da doğmuş oldu. Alınan karar sonucu iki kardeş vatandaşlık başvurusu için Hollanda Konsolosluğuna yazı gönderdi.

İki kardeşten biri olan B.Ç, Hollanda’ya gidip biyolojik babama, “Bize bugüne kadar neden babalık yapmadın? diye sormak istiyorum. Neden bizimle ilgilenmediğini merak ediyorum.” dedi.