Doğa severlerin yeni buluşma noktası adam kayalar!  

Antalya Selge Antik Kenti sınırları içerisinde bulunan adam kayalar doğa severlerin yeni uğrak noktası olur. Bölgeyi ziyaret eden doğa severler burada pek çok aktivite imkanı buluyor. 

65 milyon yıllık bir oluşum olarak bilinen Adam Kayalar bu yılın gözde yürüyüş parkurları arasında yer aldı. Pek çok farklı şehirden yüzlerce doğasever bu oluşuma görmeye geliyor. İşte yapıyla ilgili tüm detaylar… 

  

Antalya’nın yeni gözdesi: Adam Kayalar 

Doğa severler Antalya’da yeni bir gözde mekan keşfetti. Antalya’nın Selge Antik Şehri sınırları içinde bulunan yaklaşık 65 milyon yıllık konglomera kayalarından oluşan Adam Kayalar bölgesi yürüyüş sever ve doğa parkurları ile ilgilenenler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Doğa tutkunları tarafından gözde bir mekan haline gelen adam kayalar boyutları ile dikkat çekiyor. Boyutları on-70 metre aralığında olan ve şekil itibari ile ayakta duran bir insana andıran adam kayalar sonbahar mevsiminde sarı, kırmızı ve yeşilin tonlarını bürünüyor. Bu sayede muhteşem bir orman manzarası ile birlikte ziyaretçilerine ölüyor. 

Bölge özellikle de bahar döneminde yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Yürüyüş, doğa sporları ve tarihi gezisi amaçlı olarak ziyaret edilen bölgede tur eşliğinde de geziler düzenleniyor. 

  

Selge Antik Kenti  

Pisidya topluluğunun en önemli merkezlerinden biri olan Selge Antik Kenti fantastik görüntüleri ile birlikte ziyaretçilerine bekliyor. Antik Kent kestanelik arasında bulunan ceviz, kestane ve servi açlarıyla donatılmış vaziyette bulunuyor.  

Selge Antik Kenti Antalya’nın Manavgat ilçesinde bağlı olan Altınkaya köyünde bulunuyor. Denizin 1250 metre yüksekliğinde kurulan bu antik şehir Toros Dağları’nın güney yamacında yer alıyor. Selge Antik kentten günümüze ulaşan yapılar arasında; tiyatro, agora, hamam, tapınaklar ve su kemerleri bulunuyor. Hem eşsiz manzarası hem de tarihi zenginliği ile birlikte Selge Antik Kenti görülmeye değer mekanlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.  

Antik Kenti içerisinde yoğun ilgi uyandıran Adam Kayalar oluşunu da bulunduruyor. Antalya’nın doğa yürüyüşleri anlamındaki uğrak mekanlarından biri olan adam kayalar hem tarihi güzellikleri görme hem de yürüyüş yapmak adına sıkça tercih edilen bir mekan haline geliyor. 

Exit mobile version