Doğal gaz, elektrik, su  faturasında adı soyadı yazanlar dikkat: 2 bin 500 TL’nin altındaki tüm borçlar silinecek!

Doğal gaz, elektrik, su  faturasında adı soyadı yazanlara önemli açıklama yapıldı. Doğal gaz, elektrik, su  faturasında adı soyadı yazanvatandaşlar zamlardan sonra devlet tarafından destek ödemesi yapılacak mı araştırmaya başlamışken yapılacak olan düzenlemeye göre 2 bin lira altında olan doğal gaz faturası, elektrik faturası ve su faturası borçları silineceği öğrenildi. Peki borçlar nasıl silinecek? İşte detaylar

KAMU MALİYESİNDEN KARŞILANMIŞ OLACAK

Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak.1 milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

ELEKTRİK,SU, DOĞALGAZ FATURASINDA ADI SOYADI YAZANLAR DİKKAT

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşlara destek sağlanacak borçların önemli bir kısmının temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerinden kaynaklandığını belirtti.

Bakan Nebati, “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor.

Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak.

Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek” dedi.

Yasal düzenleme TBMM görüşmelerinin ardından hayata geçirilecek. 2 bin liranın altındaki elektrik, su, telefon, doğalgaz borçları otomatik olarak silinecek. Varlık yönetim şirketlerine olan 2 bin 500 liranın altındaki borçlar da otomatik silinecek.

Exit mobile version