Doğalgaz faturası 450 TL’den fazla gelen tüketicilerin dikkatine: Yardım başvuru ekranı erişime açıldı! Doğalgaz yardımı

Son dönemlerde ekonomi piyasalarında gözlenen ani yükselişler ve siyasi alanlarda yaşanan çeşitli gelişmeler, enerji fiyatlarının direkt olarak artmasına yol açtı. Bu kapsamda hali hazırda pek çok hizmet ürününe yansıtılan yüksek oranlı zamlardan ötürü geçinmekte zorluk çeken vatandaşlar, enerji fiyatlarının artışından sonra doğalgaz faturalarına yansıyan tutarları ödeme noktasında iflas bayrağını çektiler.

Vatandaşların doğalgaz faturalarını ödeme konusunda yaşadıkları zorluklara göz yummak istemeyen devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yeni dönemin sosyal yardım modelini geliştirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan tüm ihtiyaç sahiplerine bin 150 TL’ye kadar fatura desteğinde bulunulacağı bilgisi kaydedildi.

Doğalgaz Faturası Yardımı Nedir?

Doğalgaz faturası yardımı yeni dönemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç sahibi vatandaşlar için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ocak ayına girmesi ile birlikte hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından müjdelenen yeni dönem yardımı, ihtiyaç sahibi olduğunu ispatlayan vatandaşlara ulaştırılmaktadır.

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Yeni dönemde artan enerji fiyatlarına karşılık ihtiyaç sahibi vatandaşların daha fazla mağdur olmalarını engellemek amacı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğalgaz yardımı, 450 TL ile bin 150 TL aralığında yapılmaktadır. Hangi ailenin ne kadar yardım alacağı, ikamet edilen şehrin iklim koşullarına bağlı olarak belirlenmektedir. Yardım, senede iki kere hesaplara geçmektedir.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

Yeni dönemde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğalgaz yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, ilgili belgeler ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da internet aracılığı ile e-devlet hizmetine başvuru yapabilmektedirler.

Exit mobile version