Doğalgaz faturası üstünde adı ve soyadı yazanlar dikkat: PTT’den para verilecek!

Doğalgaz faturası üstünde adı ve soyadı olanlar için bir duyuru yapıldı. Aile başına doğalgaz desteği sağlanıyor. Faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara destek olacak bir maddi yardım veriliyor. Başvuruların yapılmasının ardından hak sahiplerine PTT üzerinden 3500 TL’ye kadar ödeme yapılıyor.

3500 TL’YE KADAR ÖDEME YAPILIYOR

Hane başına doğalgaz yardımı sağlanıyor. Devlet tarafından yapılan yardımlar arasında olan doğalgaz desteği kapsamında, 1500-3500 TL arasında maddi destek veriliyor. Bu ödemeler ise PTT üzerinden ulaştırılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet üzerinden başvuru yapılmasının ardından başvurusu onaylanan aileler PTT’ye gidip 3500 TL’ye kadar para alabiliyor. Öte yandan 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Exit mobile version