Doğalgaz faturası üzerinde adı-soyadı yazanlar dikkat: 3 bin 500 lira verilecek!

Devlet tarafından destek ödemeleri sürüyor. Dar gelirli aileler için yapılan destekler arasında olan doğalgaz fatura desteğiyle ilgili detaylar merakla bekleniyor. Yeni yılla birlikte artırılan doğalgaz tüketim desteği 3 bin 500 liraya kadar çıktı. Buna göre, 8 aylık doğalgaz tüketim desteği 1500 lira ile 3500 lira arasında ödenecek.

Doğalgaz tüketim desteği dar gelirli aileleri bir nebze rahatlatıyor. Maaşlara gelen zamla birlikte artırılan doğalgaz fatura desteği 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Bakan Göktaş, “Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerimiz başladı. Bu kapsamda ekim, kasım, aralık aylarını kapsayan ocak ayı ödeme döneminde 383 bin haneye toplam 304,5 milyon lira ödeme yapılacak.” bilgisini verdi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK SÜRECEK

Yapılan son düzenleme çerçevesinde ev sahibi veya kiracıların bu destekten yararlanabildiğini hatırlatan Göktaş, “Halihazırda doğal gaz alt yapısı bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ FATURASI DESTEĞİ ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğalgaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik.” demişti.

Konuyla ilgili Bakanlıktan da açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Yeni doğalgaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğalgaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Exit mobile version