Doğalgaz faturası yüksek gelen haneler dikkat! Tarih belli oldu: Fatura desteği hesaplara yatacak!

2022 yılında hanelere Elektrik Tüketim Desteği’ne ek olarak doğalgaz yardımı yapılacağı da duyurulmuştu. Duyurunun üstüne binlerce kişi e-Devlet üzerinden yardım başvurularını tamamladı. Peki faturası yüksek gelen haneler için doğalgaz desteği ne zaman yatırılacak?

Yapılan açıklamalara göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık olmak üzere 450-1150 lira arasında değişiklik gösterecek. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı hayatını sürdürenlerin bulunduğu evler için bu tutara da yüzde 5 ilave yapılacak.

Doğalgaz ödemelerinin Mart ve Ekim olmak üzere yılda iki kere yapılacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar Mart ödemelerinin ne zaman verileceğini araştırmaya başladı.

Başvurular İncelenecek

Destekler hesaplara yatmadan önce ön kontrolden geçecek. Daha sonra SYD vakıf mütevelli heyetleri tarafından incelenecek. Başvurusu kabul edilenlerin liste haline getirilip elektronik ortamda PTT’ye iletilecek.

Hak sahiplerinin destekten faydalanabilmesi için PTT şubelerine mesken abone grubunda olduklarını ibraz etmeleri gerekiyor. Gerekli kontroller ise e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Doğalgaz Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ilk ödemelerin Mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacağı bildirilmişti. Bu açıklama kapsamında, doğalgaz yardımı ödemelerinin önümüzdeki hafta içerisinde başlaması bekleniyor.

Exit mobile version