Doğalgaz faturasına 3500 lira destek: TC kimlik numarasıyla başvurun!

Doğalgaz faturasına yönelik destek açıklaması geldi. Kış aylarına girilmesiyle birlikte dar gelirli aileler için harekete geçildi. Devlet tarafından yapılan doğalgaz faturası desteği artırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz desteğinin artırıldığını açıkladı.

Devletin ihtiyaç sahiplerine verdiği maddi destekleri sürüyor. Bunlardan biri de doğalgaz fatura desteği oldu. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan doğalgaz desteği artırılarak, 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu ve doğalgaz desteğinin artırıldığını belirtti. Erdoğan, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik.” dedi. Buna göre, ihtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğalgaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

HANEDEKİ KİŞİ BAŞINA GELİR

Bu ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bir destek olduğundan, diğer sosyal destekler için gerekli olan gelir şartı burada da geçerli. Bir başka deyişle hanedeki kişi başına aylık gelirin 3 bin 800 liranın altında olması gerekiyor. Yani 4 kişilik bir haneye giren toplam para 15 bin 230 liranın altındaysa doğalgaz desteğine başvuru yapılabilir.

SAĞLIK SORUNU OLANA DAHA FAZLA

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdürenlere ise ek ödeme yapılacak. Başvuru sırasında hastalığına dair raporunu sisteme giren hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarının yüzde 5 fazlası ödenecek.

Exit mobile version