EkonomiKamu

Doğalgaz faturasında adı soyadı olanlar dikkat: Her ay 150 TL indirim olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz gazının sisteme aktarılmaya başlamasıyla bir yıl boyunca her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz verilecek, bir aylık faturalardan ise ücret alınmayacağını duyururken her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalalarda 150 TL, yılda ise toplam 1800 TL’lik bir indirim olacağını duyurdu.

DOĞALGAZ FATURASI GELENLER DİKKAT

Bu gelişmenin ardından doğalgaz faturaları için bir açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Bakan Dönmez konutlara bedava doğal gaz verilmesine ilişkin, “Uygulamaya da hemen başladık. İnşallah ilk faturalarınızda bunları da hissedeceksiniz” dedi.

1 ay faturasız gaz dönemi 20 Nisan’da başladı. 20 Nisan’dan sonra kesilen fatura tutarı sıfır olacak. Ama 20 Nisan’dan önce mesela 19 Nisan’da fatura kesildiyse ücretsiz fatura döneminiz 19 Mayıs olacak.

En çok merak edilense merkezi sistemlerde nasıl olacak? Bu tarz sistemlerde ilk ay fatura düzenlenmeyecek. Daha sonraki aylarda ücretsiz doğal gaz uygumasında da site yönetimi faturayı buna göre düzenleyecek.