Ekonomi

Doğalgaz faturasını endişe içinde beklemeye son! Faturası ile PTT’ye gidene 1150 TL verilecek!

Geride bıraktığımız yılın son zamanlarında döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler, her sektöre olduğu gibi enerji sektörüne de olumsuz olarak etki etmişti. Bu etki ile yılbaşına girilmesi ile birlikte zamlanan doğalgaz tüketim fiyatları vatandaşların bütçelerini derinden sarstı.

Geçtiğimiz ay resmen başlayan Rusya- Ukrayna savaşının emtia fiyatlarını arttırması ile birlikte yükselişe geçen doğalgaz fiyatlarının, faturalara tekrar zam olarak yansıyıp yansımayacağının endişesi sürerken, vatandaşların yüzlerini bir nebze olsun güldürecek müjdeli haber devlet kanalından geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Selçuk, doğalgaz faturası desteğinin geliştirildiğini ve mart ayı içerisinde başvuruların başlayacağını bildirmişlerdi. Devlet büyüklerinin verdikleri bu müjde, bu ay içerisinde gerçekleşti ve ilk yardım tutarları hesaplara geçti. Hala başvurulara açık olan doğalgaz yardımı için başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahipleri, başvuruların nasıl yapılacağını ve diğer ayrıntıları araştırmaya devam ediyorlar.

Doğalgaz Faturası Yardım Tutarı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğalgaz faturası yardımı, ihtiyaç sahibi ikamet ettiği bölgenin iklim koşullarına göre değişmek ile birlikte 450- 1.150 TL aralığında hesaplara yatırılmaktadır. Vatandaşlar, isimlerine tanımlanan yardım tutarın PTT şubelerine faturaları ile giderek, fatura bedellerinden düşürülmesini sağlayabilmektedirler.

Kronik Hastalara Yüzde 5 Daha Fazla Yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan doğalgaz faturası yardımı için ek yardım çağrısı da yapıldı. Buna göre evde cihazlara bağlı olarak tedavi gören ya da kronik bir rahatsızlığı olan ihtiyaç sahiplerine, yüzde 5 daha fazla fatura desteği verilmektedir.

Doğalgaz Faturası Yardım Başvurusu 2022

Doğalgaz faturası desteği almak için e-devlet sitesinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından başvuru yapılması gerekmektedir.