Ekonomi

Doğalgaz faturasını ödemekte güçlü çekenlere, özel bankalardan yardım eli! Akbank, Yapıkredi, Garanti BBVA…

Artan döviz kurlarından ve enflasyon oranından direkt olarak etkilenen fatura tutarları, doğalgaz faturalarının da yükselmesine sebep oldu. Soğuk kış günlerinin yaşandığı bu günlerde ısınmak için doğalgaz yakmak zorunda kalan vatandaşlar, yüksek tutarlı doğalgaz faturalarını ödemekte güçlük çekmeye başladı.

Yeni dönem itibari ile ekonomi piyasalarında yaşanan dalgalı hareketlerden ötürü hem alım gücü düşen hem de evlerinin faturalarını bile tek seferde ödemekte zorluk çeken vatandaşlara, özel bankalardan destek geldi. Özel banka olarak hizmet veren bankalar arasında yer alan Akbank, Garanti BBVA be Yapıkredi, yeni dönem doğalgaz faturası kampanyalarını açıkladılar!

Yapıkredi’den Doğalgaz Faturası Desteği!

Soğuk kış günlerinin gelmesi ile birlikte, ısınabilmek amacı ile mecburen kombiyi çalıştırmak zorunda olan vatandaşların, yüksek tutarlı doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanmalarının üzerine Yapıkredi Bankası bir fatura kampanyası düzenlediğini duyurdu. Buna göre doğalgaz faturasını tek seferde ödemekte zorlanan vatandaşlar, Yapıkredi kartları aracılığı ile fatura ödemelerini taksitlendirebilecek.

31 Mayıs 2022 tarihine kadar geçerli olan Yapıkredi Bankası doğalgaz faturası desteği, 100 TL ve üzeri tutarlarda ki doğalgaz faturalarını kapsıyor. Bankanın bu kampanyasından yararlanarak, fatura tutarını 4 taksite kadar bölmek isteyen vatandaşlar, telefonlarının mesaj bölümünden IGDAS boşluk müşteri numaralarını yazıp, 4454’e mesaj yollayabilirler.

Garanti BBVA Doğalgaz Faturası Kampanyası

Garanti BBVA, yeni dönem itibari ile doğalgaz faturasını tek seferde ödemekte zorlanan vatandaşlar için taksitli fatura ödeme kampanyası geliştirdiğini duyurdu. Bankanın, doğalgaz ödemelerinin 3 taksite bölünmesini sağladığı bu kampanyaya katılım sağlamak için cep telefonlarının mesaj kısmından EVET GAZ boşluk kart numarasının son 6 hanesi yazılarak 3340’a mesaj yollamak gerekiyor.

Akbank Doğalgaz Faturası Taksitlendirme Kampanyası

Yeni dönem itibari ile doğalgaz faturası taksitlendirme kampanyası düzenlediğini duyuran bankalardan biri de Akbank oldu. 31 Mayıs 2022 tarihine kadar geçerli olan kampanya, 100- 10.000 TL arasında olan doğalgaz faturalarının 2 taksitle ödenmesine olanak sağlıyor. Kampanyaya katılım ise Akbank Mobile uygulaması üzerinde bulunan kampanyalar sekmesi aracılığı ile sağlanıyor.