Doğalgaz ve elektrik fiyatları Nisan’da değişmeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında doğalgaz ve elektrik fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için güneş ve rüzgar enerjisine yatırım yapmaya devam edeceğini de söyledi.

Enerji Bakanı’ndan Nisan ayı fiyat açıklaması

Uşak’ta düzenlenen bir toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, nisan ayında doğalgaz ve elektrik fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Türkiye’nin enerji hedefleri

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için 22 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Bayraktar, son 22 yılda hidrolik kaynakların yanına 12 bin megavatın üzerinde rüzgar, 10 bin megavatın üzerinde güneş enerjisi kattıklarını ve gelecek 12 yılda her yıl mutlaka 5 bin megavat güneş ve rüzgar enerjisi yatırımı yapılması gerektiğini belirtti.

Yenilenebilir enerji ve maden yatırımlarında düzenleme

Yenilenebilir enerji ve maden yatırımlarında izin süreçlerini sadeleştirme ve hızlandırma için kanuni düzenleme hazırlığı yaptıklarını ifade eden Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz ve petrol arama programı hakkında da bilgi verdi.

Sakarya gaz sahası ve yeni arama faaliyetleri

2020 yılında Sakarya gaz sahasında Cumhuriyet tarihinin en büyük doğalgaz keşfini yaptıklarını hatırlatan Bayraktar, şu anda günlük 3,7 milyon metreküp gaz ürettiklerini ve bu sayede 1,4 milyon haneye doğalgaz sağladıklarını söyledi. Bayraktar, üretim kapasitesini günlük 40 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini ve bu sayede 15 milyon haneye yani 60 milyonluk bir nüfusa doğalgaz sağlayabileceklerini belirtti.

Sakarya gaz sahası yakınlarında yeni bir kuyu açtıklarını ve “Göktepe 1” adını verdikleri bu kuyudan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv bulmayı ümit ettiklerini dile getiren Bayraktar, bu keşfin Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmada önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Nükleer santral ve ekonomik faydalar

Akkuyu’daki nükleer santralin yapımının hızla devam ettiğini ve bu yatırımların Türkiye ekonomisine güç katacağını, cari açığı bir sorun olmaktan çıkaracağını kaydeden Bayraktar, Uşak’ın Sivaslı ve Karahallı ilçelerine 2024 yılı içerisinde doğalgaz getirileceğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

Exit mobile version