Doğalgaz yardımı yattı mı? Ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz yıl başlatılan doğalgaz yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik devam ediyor. Yıllık 1500 ila 3 bin 500 arası yardım sağlayan bu destek için ödemelerin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı, ancak geçen yıl Şubat ayında gerçekleşen ödemelerin bu yıl da Şubat ayında yapılması bekleniyor.

Doğalgaz yardımı, belirli kriterlere uyan ve ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik bir destek programı olarak devam ediyor. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Bu destekle birlikte yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarı 1500 ila 3 bin 500 liraya çıkarıldı.

Şubat ayında yatırılması bekleniyor

Doğalgaz yardımı ödemeleri için henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, geçen yılın uygulamasına göre Şubat ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına her ay aktarılan kaynak tutarı 450 milyon liradan 850 milyon liraya çıkarıldı.

Doğalgaz desteği almak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

Ödemeler, hak sahiplerinin PTT Kartlarına yapılacak olup, doğalgaz desteği miktarı ısıl haritalara göre belirlenecek. Bu destekle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak ve konforlu bir kış geçirmelerine destek olunmaktadır.

Exit mobile version