Doğalgaza yapılan yüzde 48 zam domino etkisi yapıyor!

Sanayi ve ticari kuruluşlarının doğal gazına yüzde 48 zam yapılmıştı. Doğalgaza yapılan bu yüzde 48’lik zam domino etkisi yapıyor ve tüm mal ve hizmetlerin fiyatı artıyor.

Son ayda üst üste gelen zamlara tepki gösteren Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, ”Bu zamların halka yansıması ise yüksek enflasyon, yoksulluk, işsizlik ve fakirlik olacaktır” dedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmazkaya tepkisini şu ifadelerle dile getirdi;

Açıklanan yeni zamlarla, 1 Kasım itibarıyla sanayi ve ticari kuruluşlarının doğal gazına yüzde 48 zam yapılmıştı. Bu yüksek zamlarla sanayicimiz nasıl ayakta dursun, nasıl üretim yapsın, nasıl ihracat yapsın? Sanayici ve esnafın elektrik maliyeti yüksek, doğal gaz maliyeti yüksek, ham madde maliyeti yüksek, kredi maliyeti yüksek, dolar, euro zaten yüksek; geriye ne kaldı ki? Sanayicimiz ve iş insanımız, dün aldığı malı bugün alamayan işletmeci, batmamak adına uzatmaları oynamakta.

Son yıllarda doğal gaz ve elektriğe ardı ardına yapılan yüksek zam ve tarife değişiklikleri Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi sanayisi başta olmak üzere tüm Türkiye’deki üreticinin girdi maliyetlerini büyük oranda artırdı. Elektrik ve doğal gaz sanayinin en önemli girdilerinin başında gelir. Enerji kalemlerine gelen fiyat artışı domino etkisi yaratarak tüm mal ve hizmetlerin fiyatını artıracaktır, dahası, üretimi sekteye uğratacaktır. Bu zamların halka yansıması ise yüksek enflasyon, yoksulluk, işsizlik ve fakirlik olacaktır.

Exit mobile version