Gündem

Dogecoin Bunu Beğendi! Twitter El Değiştirdi, Dogecoin Fiyatları Uçtu!

Yaşayan en zengin adam, dünyaca meşhur teknoloji yatırımcısı Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla kripto para birimi Dogecoin değerinde yüzde 25 oranında bir artış meydana geldi. Yaşanan bu yükselişe, Musk’ın gelecek zamanlarda ödeme ve bağış sistemlerinde kripto para birimi Dogecoin’i kullanacağına yönelik beklenti sebep oldu.

Pay Başına 54,2 Dolar Ödeyecek

Elon Musk, önceki haftalarda Twitter’ın yüzde 9,2 oranında hissesini satın almıştı. Daha sonra ise Twitter’ın tamamını satın almak istediğini açıklamıştı. Musk yaptığı pay değerleme çalışmaları sonrasında, pay başına 54,2 dolar ödeyerek Twitter’a ait tüm payları satın almaya hazır olduğunu söylemiş ve hazırladığı bu teklifi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunmuştu.

Twitter Yönetim Kurulu Sonunda Kabul Etti

Elon Musk’ın hazırlayıp sunduğu bu teklif sonrasında, Twitter Yönetim Kurulu bu satın almaya sıcak bakmadığı konuşuluyordu. Ancak dün itibarı ile müzakereler tamamlandı ve Twitter Yönetim Kurulu, meşhur milyarder Musk’ın sosyal medya platformu için sunduğu satın alma teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Twitter’ı Aldığını, Twitter’dan Duyurdu

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığını yine Twitter üzerinden duyurdu. Sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda roket ve kalp emojisi kullandı.

Dogecoin Kanatlandı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması haberinin yayılmasından sonra, kripto para birimi Dogecoin oldukça değerlendi. 24 saat içinde fiyatlaması yüzde 25 oranında artan Dogecoin, birim başına 0,16 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı. Bu artış ile birlikte Dogecoin piyasa hacmi bakımından en büyük 10 kripto para biriminden biri oldu ve toplam değeri 22 milyar dolar seviyesine geldi.

Şakaydı Gerçek Oldu

İnternet şakası olarak piyasaya sürülen Dogecoin, kısa zaman içerisinde oldukça popüler hale gelmişti. Elon Musk’ın paylaşımları bunun gerçekleşmesinde oldukça etkili olmuştu. Ancak kripto para biriminin oldukça spekülatif olduğu dikkatlerden kaçmadı. Elon Musk’ın iş dünyasında veya özel hayatında yaşadığı her olay gündemde oldukça geniş yankı buluyor, bu da Dogecoin fiyatlarının dalgalanması ile sonuçlanıyordu.