Doğum yapan SGK’lı kadınların dikkatine: Kurum 12 bin TL nakit para iadesi yapacağını duyurdu!

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan ve hem geliştirdiği projeler hem de sunduğu hizmetler sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Sosyal Güvenlik Kurumu, doğum yapmış olan anneler için nakit hizmeti sunacağını açıkladı.

SGK’dan Annelere Prim İadesi!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte güncel hizmetlerini duyuran ve pek çok projeye imza atan Sosyal Güvenlik Kurumu, nakit sıkışıklıklarının en üst seviyeye çıktığı şu günlerde, doğum yapmış olan annelerin yüzlerini güldürecek yepyeni bir hizmetini kamuoyuna duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan yeni hizmet duyurusuna göre doğum yapan tüm annelere 12 bin 454 TL tutarında prim iadesinin yapılacağı ve ödemelerin nakit olarak hesaplara aktarılacağı bilgisi kaydedildi.

SGK Prim İade Hizmetinin Ayrıntıları

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun doğum yapan sigortalı kadınlar için geliştirmiş olduğu prim ödemesi hizmeti, direkt olarak annenin hesabına yatırılmaktadır. Annenin sağlık durumunun başvuruya uygun olmaması durumunda, başvuru baba tarafından da yapılabilir ancak nakit iadesinin yatırılacağı hesabın mutlaka annenin hesabı olması gerekmektedir. Ayrıca para iadesi için seçilen bankanın da kamu bankalarından birisi olması zorunlu tutulmuştur.

SGK Prim İade Hizmetine Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu prim iadesi hizmetinden yararlanabilmek için öncelikle kurumun başvuru esnasında istediği belgeleri öğrenmek gerekiyor. Her dönemde, mevcut kurum politikasına göre değişiklik gösterebilen başvuru evrakları, bağlı bulunulan SGK Müdürlüğü ile telefon aracılığı ile iletişim kurularak öğrenilebilir. Gerekli belgelerin toplanması halinde yine bağlı bulunulan Sosyal Güvenlik Kurumu’na şahsen başvuru yapmak, annenin durumu uygun değil ise de babanın onun yerine doğum belgesi ve diğer evraklar ile başvuruda bulunması gerekiyor.

Exit mobile version