Doğum yılının son hanesi 0, 5 olanlar dikkat: 2811 TL hesaplarınıza yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Ekim ayo engelli ve yaşlı aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak “Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz” dedi.

ÖDEMELER BUGÜN YAPILACAK

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına bugün itibarıyla yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

DUYURU YAPILDI

Engelli ve yaşlı maaşı/aylığı alan vatandaşlar ödemelerinin doğum yılının son rakamına göre alıyor.

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 5’inde 6 olanlar 6’sında, 2 ve 7 olanlar 7’sinde 3 ve 8 olanlar 8’inde 4 ve 9 olanlar ise 9’unda ödemelerini alıyor.

Exit mobile version