Ekonomi

Doğum yılının son hanesi 2 ve 7 olanlar dikkat: Hesaplarınıza 18.00’dan sonra para yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Ekim ayı ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş engelli ve yaşlı ödemeleri ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden ekim ayı ödemelerinin yapıldığını duyurdu.

EKİM AYI ÖDEMELERİ YAPILDI

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına bugün itibarıyla yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

Engelli ve yaşlı maaşı/aylığı alan vatandaşlar ödemelerinin doğum yılının son rakamına göre alıyor.

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 5’inde 6 olanlar 6’sında, 2 ve 7 olanlar 7’sinde 3 ve 8 olanlar 8’inde 4 ve 9 olanlar ise 9’unda ödemelerini alıyor.