Doğumdan sonra çalınan bebek 42 yıl sonra annesine geri döndü!

Amerikalı Jimmy Lippert Thyden, doğduğu sırada hastane çalışanları tarafından kaçırılmıştı. Şilili anne Maria Angelica Gonzalez, tam 42 yıl sonra oğluna kavuştu.

Neler oldu?

Şili’nin başkenti Santiago’da, bir bebek doğum sonrasında hastane çalışanları tarafından kaçırılmıştı. Tam 42 yıl önce, Şilili anne doğum yaptıktan sonra çocuğunu kucağına aldı. Ancak çok kısa süre sonra anneye çocuğun öldüğü bilgisi verildi. Şimdi ise anne oğluyla Şili’nin Valdivia şehrinde yüz yüze görüşüyor. Oğlunun öldüğünü sanan anne, yıllar sonra oğlunun dönmesiyle şok oldu.

Ailesini nasıl buldu?

Thyden’ın annesini bulma hikayesi kar amacı gütmeyen ‘Nos Buscamos’ adlı kuruluşun haberini okumasıyla başladı. Şili’de doğmuş ve evlat edinilmiş çocukların biyolojik ailelerini bulmaya çalışan kuruluş sayesinde Thyden yıllar sonra biyolojik annesine kavuştu.

Thyden yine evlatlık verilen çocuklar için ücretsiz hizmet veren ‘MyHeritage’ platformu sayesinde DNA testi yaptırdı ve test sonucunda %100 Şilili olduğunu öğrenen genç adam, daha önce bu platformda DNA testi yaptırmış olan öz kuzeniyle eşleştirildi. Kuzenine evlat edinme süreciyle ilgili belgelerini gönderen Thyden, kuzeni sayesinde öz annesiyle iletişim kurmayı başardı.

Şili’ye gitti

Eşi ve 2 çocuğuyla beraber Şili’ye giden Thyden, yeni ailesini tanımaya başladı.

Kaynak: Al Jazeera

 

Exit mobile version