İzmir Haberleri

Dolandırıcılar, İzmirli doktoru “şehitler adına” 750 bin lira dolandırdı

İzmir’de bir hastanede görev yapan doktor Tinatin Gelenava Öncan, dolandırıcıların hedefi oldu. Kendisini polis ve başsavcı olarak tanıtan dolandırıcılar, Öncan’ı terör olayına karıştığına inandırarak 750 bin lirasını dolandırdı.

Dolandırıcılar, önce Öncan’ı telefonla arayarak terör olayına karıştığını söyledi. Öncan, inanmadığı için telefonu kapattı. Ancak dolandırıcılar, Öncan’a kendi kimlik fotoğrafını göndererek ve Diyarbakır başsavcısıyla konuşturarak onu ikna etti.

Paniğe kapıldı

Kendisinin özel bilgilerinin satıldığını ve çalıntı para ve altınların da üzerinde gözüktüğünü söyleyen dolandırıcılar, Öncan’ı paniğe düşürdü. Öncan, dolandırıcıların talimatıyla altınlarını bozdurup 320 bin lira kredi çekti.

Dolandırıcılar, Öncan’ın bankadan kredi çektiğini öğrenince onu şubeye yönlendirdi. Öncan, dolandırıcıların talimatıyla krediyi dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı.

Öncan’ın dolandırıldığını anlayan eşi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, bankaya baskın düzenledi ancak dolandırıcılar kaçmayı başardı.

Dolandırıcılara karşı uyardı

Dolandırıldığını anlayan Öncan, yaptığı açıklamada vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Öncan, “Tüm vatandaşlara çağrı yapmak istiyorum; kesinlikle buna kanmayın, inanmayın. Gelecek varsa gelsin, polis olsun, savcı olsun, kim olursa olsun yüz yüze görmeden bir şey yapmayın. Çevreden yardım isteyin, korkmayın. Tek başınıza kahramanlık yapmaya kalkışmayın” dedi.