Dolandırıcıların son adresi belli oldu! Araba kiralayanlar dikkat, bu yöntem ile büyük vurgunlar yapıldı!

Bir süredir yukarı yönlü hareketler içerisinde olan ve özellikle FED yetkililerin açıklamaları doğrultusunda yükseliş hızı artan döviz kurları ile altın fiyatları, son dönemlerde rekora giden seviyelere ulaştı. En son aralık ayının ortasında kendi rekorlarını kıran döviz kurları ve altın fiyatları, son haftalarda tekrar büyük bir atak yaparak üst seviyelere doğru adım adım yaklaşmaya başladı.

Ekonomi piyasalarının olumsuz durumlarının yanına bir de koronavirüs salgınından kaynaklı olarak çip krizinin eklenmesi, otomotiv sektörünü derinden etkiledi. Yeni dönemde indirim bekleyen tüketiciler, ek problemlerin de ortaya çıkması ile birlikte oldukça fahiş seviyelere ulaşan araç fiyatları karşısında hayal kırıklığına uğradı.

Artık araç satın almak eskisi kadar kolay olmadığı olsa dahi akaryakıt fiyatları aracın aktif olarak kullanılmasını engellediği için tüketiciler daha çok araç kiralama sektörüne yöneldi. Yaz aylarının içerisinde olduğumuz şu günlerde tatile çıkmak amacı ile binlerce araç kiralandı.

Satış sektörünün durağanlaştığı kiralama sektörünün ise cıvıl cıvıl olduğu şu günlerde, sektör temsilcilerinden tüketicilere önemli bir uyarı geldi. Sektör temsilcilerinden Uğur Yılmaz, araç kiralama sektörünün dolandırıcıların hedefi haline geldiğine ve bu konuda oldukça dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

5 MİLYON TL’LİK VURGUN!

Yapılan son resmi açıklamalara göre araç kiralama sitelerinden araç kiralayan ve ödemelerini EFT/ havale yöntemi ile yapan 2 bin kişi, dolandırıcıların hedefinde yer aldı. 2 bin kişiyi gözüne kestiren dolandırıcılar, tam 5 milyon TL’lik vurgun yaptı.

YAKALANDILAR!

Araç kiralama sektörüne dadanan dolandırıcılar, 5 milyon TL’lik vurgunun ardından ekiplerin radarına takıldılar. Yapılan bir operasyon ile birlikte, çete başarılı bir şekilde çökertildi.

SEKTÖR TEMSİLCİSİNDEN UYARI!

Dolandırıcıların özellikle bilindik araç kiralama sitelerini kopyaladıklarını belirten Uğur Yılmaz, hiçbir araç kiralama şirketinin EFT/ havale ile ödeme talep etmediğini, WhatsApp üzerinden yazışma yapmadığını belirtti. Yılmaz, bu konuya oldukça dikkat edilmesi gerektiğini ve SSL sertifikalı güvenli ortamda kredi kartı ile ödeme talep etmeyen sitelerden araç kiralanmamasını belirtti.

Exit mobile version